tirsdag 12. februar 2013

Bønnepostei med soltørka tomat og oliven


Bønnepostei er en fin erstatning for leverpostei, og er et enkelt og greit pålegg å ha med i matpakka. I tillegg så smaker det kjempegodt!
Originaloppskrifta fant jeg på Veganmisjonen, men noen endringer har det blitt i forhold til den opprinnelige versjonen.

Bønnepostei med oliven og soltørka tomat

1,5 dl svarte tørka bønner (evt 1 boks svarte bønner)
¼ hvitløk uten fedd, hakka
1 ss tahini (ev. olivenolje)
ca 1/2 dl vann
1 ts spisskummen
1/2 ts chilipulver
½ ts røkt paprikapulver sterk
5 cm purre, hakka
5 soltørka tomater, hakka i småbiter
2 ts oliventapenade
en neve frisk bladpersille, hakket
Salt & pepper

Legg bønner i bløt over natta, og kok dem ifølge anvisning på pakka. Evt gjør det mye enklere, og bruk bønner på boks (husk å skylle de før bruk).
Ha bønner, hvitløk, tahini, spisskummen, chilipulver, røkt paprikapulver, persille, oliventapenade og 2/3 deler av purra i en food processor/stavmikserbolle. Bruk knivbladene som hører til, og kjør til det blir en jevn mos. Smak til med salt, pepper, soltørka tomater og purre. Disse røres inn med en slikkepott, slik at bitene av tomatene forblir tyggbare.

Det er viktig å prøve seg fram med krydder, måla i oppskrifta gir mye smak. Noe av vannet kan erstattes med olivenolje. 

Posteien skal visst holde seg i kjøleskap i 3-4 dager. Jeg frøys ned mesteparten, ettersom jeg ikke klarer å spise opp alt i løpet av en uke.

 
Knekkebrødet til venstre er uten oliven og tomater. Knekkebrødet til høyre derimot, har alle godsakene som er nevnt i oppskrifta over.2 kommentarer:

  1. Detta høyrtes kjempegodt ut! Superfint fat hadde du og!:-))

    SvarSlett
  2. Takk:) Bønneposteien er veldig god. Men husk å prøvesmak underveis (min verjson er ikke helt barnevennlig i styrke;)).
    Har noen få tallerkener i det serviset, ønsker meg helt klart flere!

    SvarSlett