
Baba Ganoush er også godt til rå grønnsaker. Dippen er også nydelig som tilbehør til diverse middagsretter. Her er det bare å bruke fantasien.
Baba Ganoush
2 auberginer
3 ss tahini
4 ss lime eller sitronsaft
0,5 stor hvitløk uten fedd, ,pressa eller finhakka
2 ss olivenolje
1 neve frisk bladpersille, hakket
Salt & grovmalt pepper
Prikk hull i auberginene med en gaffel, og stek de på 200 grader i ca 1- 2 timer i stekeovnen. Eller du kan grille den, tar kortere tid. Auberginene er ferdige når de har ramlet sammen, blitt myke og litt skrukkete.
Del den ferdig stekte auberginen i to. Skrap ut innmaten og ha det hele opp i en food processor. Bland inn resten av ingrediensene, og kjør alt sammen til en glatt og fin masse. Smak til med mer av f.eks tahini, lime, salt, pepper eller persille.
Legg auberginedippen i en bolle. Pynt gjerne med olje, persille og pepper.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar