Det er vel ingen tvil om at vinteren nærmer seg. Sommerens salater er (nesten) glemt og deilige supper og gryteretter står på bordet isteden. Høstgryte er en deilig "kjøtt"gryte med rødvinssaus og sopp, med bakt søtpotet på siden. Et realt og solid måltid du kan servere også til fest.
Høstgryte
0,5 gul løk
2 hvitløks fedd
rapsolje
6 kantareller
2 gulerøtter
1 pakke Veef (Astrid och Aporna)
0,5 pakke snøfrisk med rødløk og timian
2 dl matfløte
2 ss redusert rødvin VinChef*
2 dl vann
salt, pepper, chilipulver, timian
Frisk persille
Noen dråper sukkerkulør
Tilbehør
2 søtpoteter
Vask søtpotetene godt, og del i biter. Legg potetene over i en ildfastform og stek på 220 grader i omlag 30 minutter (tida avhenger av ovn og hvor store potetbitene er).
Hakk løk og hvitløk. Varm olje i en gryte, ha i løk og la det surre noen minutter. Ha deretter i hvitløk. Rens kantraeller og del dem i to eller fire. Ha soppen opp i gryta med løken og stek videre. Skrell gulerøtter og del i passende biter. Ha gulerøttene opp i gryta sammen med veef, og stek til veefbitene har fått farge. Ha i snørfrisk, fløte, vin og vann. Smak til med krydder. Kok det hele til gulerøttene er møre. Ha i hakka frisk persille på slutten av koketida. Ha gjerne i noen dråper sukkerkulør for å få en mørkere farge.
*kan erstattes av en klunk rødvin, eller kuttes ut om du ikke har.
Agurk og urter gir en fin smak på høstgryta. |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar