
Høstgryte
0,5 gul løk
2 hvitløks fedd
rapsolje
6 kantareller
2 gulerøtter
1 pakke Veef (Astrid och Aporna)
0,5 pakke snøfrisk med rødløk og timian
2 dl matfløte
2 ss redusert rødvin VinChef*
2 dl vann
salt, pepper, chilipulver, timian
Frisk persille
Noen dråper sukkerkulør
Tilbehør
2 søtpoteter
Vask søtpotetene godt, og del i biter. Legg potetene over i en ildfastform og stek på 220 grader i omlag 30 minutter (tida avhenger av ovn og hvor store potetbitene er).
Hakk løk og hvitløk. Varm olje i en gryte, ha i løk og la det surre noen minutter. Ha deretter i hvitløk. Rens kantraeller og del dem i to eller fire. Ha soppen opp i gryta med løken og stek videre. Skrell gulerøtter og del i passende biter. Ha gulerøttene opp i gryta sammen med veef, og stek til veefbitene har fått farge. Ha i snørfrisk, fløte, vin og vann. Smak til med krydder. Kok det hele til gulerøttene er møre. Ha i hakka frisk persille på slutten av koketida. Ha gjerne i noen dråper sukkerkulør for å få en mørkere farge.
*kan erstattes av en klunk rødvin, eller kuttes ut om du ikke har.
![]() |
Agurk og urter gir en fin smak på høstgryta. |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar