Jeg har brukt en røkt vegetar pølse fra Astrid och Aporna, som er et svensk merke vi foreløpig ikke får kjøpt i Norge. Har du mulighet for å "harryhandle" er dette et produktmerke du virkelig bør prøve. Produktserien er vegansk, velsmakende og har morsomme etiketter.
Du kan selvsagt bruke hvilken som helst pølse du liker, men bruk gjerne en med røkt smak for å få den lille ekstra piffen. Alternativ til pølse kan være røkt tofu.
Pølseform med estragon
250 gr røkt p*lse fra Astrid och Aporna2 gule løk
1-2 fedd hvitløk
2-3 epler revne
1 gulrot, revet
2 ss grov sennep
2-3 ss chilisaus
2 ts tørka estragon, eller en god neve friske
0,5 squash
100 gr reven ost*
Del pølsa i skiver og stek de i litt olje i en stekepanne til pølsebitene har fått skorpe på hver side (da får du litt mer tyggemotstand). Legg skivene over i en ildfastform. Hakk løk og hvitløk og la det surre i litt olje til løken har blitt myk og blank. Tilsett revet eple, chilisaus og estragon. Bland godt og la det surre noen minutter i panna. Hell deretter innholdet i panna over pølsene. Del squash i skiver, og legg over eple- og løkblandinga. Strø ost på toppen. Retten skal steke i ovnen på 210 grader i omlag 20 minutter.
Har du en mindre ildfastform så kan du legge to lag med pølser, der løkfyllet ligger i midten.
Det meste kan serveres til pølseforma, noen forslag er; kokt brokkoli, pasta, salat, revne gulrøtter.
*osten avgjør om du får en vegansk rett eller ikke.
Ser digg ut! Har ennå til gode å smake Astrid ape p*lse! Wrrrr!
SvarSlettDa har du noe å glede deg til!:) Håper merket snart kommer hit også!
Slett