Dette er en oppskrift som i USA kalles for "bananabread", og er en perfekt måte å kvitte seg med overmodne bananer på. Hvorfor ordet brød har blitt involvert er jeg litt usikker på, de fleste oppskrifter er ganske generøse med både sukker og sjokolade. Jeg har faktisk laget min med grovt mel og havregryn, men å kalle det et brød er fremdeles å ta hardt i. En litt mindre usunn kake er det absolutt, så her er det bare å spise i vei. Tror faktisk nesten man blir litt slankere av å spise den faktisk....
Marmorert banankake
3 bananer175 gr eplesyltetøy
2 ss rapsolje
2 ss rørsukker
2 dl sammalt hvete finmalt
2 dl store havregryn
2 ts vaniljeekstrakt/sukker
1-2 ts kanel
1 ts bakepulver
1 plate mørk sjokolade, hakket
1 ss kakao
1 ts Maldon salt
Mos bananer, ha i resten av ingrediensene utenom kakao og salt. Bland godt.Rør forsiktig inn saltet med slikkepott. Del deigen i to og bland inn kakao i den ene delen. Kle en kakeform med bakepapir. Begynn med den lyse deigen i bunn, ha i sjokoladedeigen, og avslutt med den lyse. Trekk en gaffel gjennom deigen i forma et par ganger. Stekes på 200 grader i 1 time.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar