søndag 9. september 2012

Lettvint brød

Brød er jo et must i det norske kosthold. Oppskrifta her er sterkt inspirert av en lavkarbovariant jeg fant på nettet. Brødet er grovt, uten hvetemel og trenger ikke heving eller elting. Brødet blir lite og kompakt, men metter godt. At det er så lettvint gjør det jo til en vinner i en travel hverdag. Selv om det neppe vil utkonkurrere et "vanlig" hjemmebakt brød i lengden.

Lettvint brød

10 egg
3 dl kesam mager
1 dl lett creme fraiche
0,7 dl olivenolje
3 ss bakepulverd
2 små ts salt
2,5 dl olivenolje
3,5 dl havrekli
2 dl solsikkefrø
2-3 gulerøtter (4 dl)
1 dl västerbotten ost revet
Sesamfrø

Visp egg lett sammen. Tilsett kesam, creme fraiche og olje. Pisk sammen til en jevn masse. Tilsett gulerøtter og det tørre. Hell røra over i to bakepapirkledde brødformer. Strø sesamfrø på toppen som pynt. Stekes på 180 grader i 1 time og 10 minutter.

Brødet bør oppbevares i kjøleskap, og kan naturligvis fryses.











Ovnsvarmt brød med smør, salat, vestgötakloster ost og paprika. Det er helt klart en godkjent lønsj!







Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar