torsdag 2. april 2015

Blomkålsuppe med mye godt i

Deilig varm kremet blomkålsuppe. Det er vel en av klassikerene i det norske kjøkken. En enkel, billig og velsmakende suppe. Den milde smaken gjør at den tåler godt tilbehør med litt smak i. Jeg har brukt aubeginebacon i oppskrifta her, men f.eks chorizopølse (vegetarvariant selvsagt) er også innmari godt i. For å være helt sikker på at du blir stappmett, så er det fint å servere rundstykker eller brødskiver til. Jeg lagde noen enkle rundstykker med bakepulver til denne gangen.

Blomkålsuppe

0,5 gul løk
0,5 hvitløk uten fedd
Rapsolje
2 blomkål
1,5 l vann
1 fond boks
1 ss redusert hvitvin
1-2 dl imatfløte
Salt&pepper
0,5 brokkoli


Hakk løk og hvitløk, og stek løken i litt olje til den er myk og blank. Del blomkål i biter og ha opp i løkblandinga sammen med vann, fond og vin. La det hele koke til blomkålen er mør. Mos deretter suppa med en stavmikser. Ha i salt pepper og imatfløte. La suppa koke videre, smak til med evt. mer krydder. Del brokkolien i små biter, ha i på slutten av koketida slik at brokkolibitene fremdeles har tyggemotstand ved servering.


Tilbehør

 
Server suppa med en god olivenolje (ja olja har faktisk en funksjon utenom å se lekker ut på bildene), hakka bladpersille og auberginebacon.

Brødskiver er veldig godt til suppe, men det er enda bedre å lage rundstykker. Lager du det med bakepulver istedenfor gjær går hele prosessen litt fortere.

Bakepulver rundstykker

2 dl sammalt hvete fin
3 dl hvetemel
0,5 ts urtesalt
2 ss bakepulver
3,5 dl skummet kulturmelk*
3 grønne oliven uten stein delt i biter
1 ss hakka soltørka tomater

Bland de tørre ingrediensene i en bolle, ha i væsken og rør det hele godt sammen. Form deigen til en pølse på benken, og del den opp i ønsket størrelse. Form til rundstykker og sett på en bakepapirkledt stekeplate. Ha gjerne litt soltørka tomat på toppen. Rundstykkene stekes i ovnen i ca. 10 minutter på 205 grader.

* vil du ha en vegansk versjon? Bland 3,5 dl soyamelk + 3,5 ts eplecidereddik. La blandinga stå noen minutter, og deretter visp det hele godt sammen. Brukes som kulturmelka i oppskrifta.
Deilig suppe med persille, brokkolibiter, olivenolje og auberginebacon. 
Rundstykker med soltørka tomat, servert mens de fremdeles var lunkne. 1 kommentar:

  1. Thanks for sharing, nice post! Post really provice useful information!

    FadoExpress là một trong những top công ty chuyển phát nhanh quốc tế hàng đầu chuyên vận chuyển, chuyển phát nhanh siêu tốc đi khắp thế giới, nổi bật là dịch vụ gửi hàng đi nhậtgửi hàng đi pháp uy tín, giá rẻ

    SvarSlett