torsdag 28. mai 2015

Risotto med sopp og annet godt

Venner er en fin ting å ha. Venner som tar med seg mat er enda bedre! Som det idrettsmennesket jeg er var det naturlig å bli med på Tom Waitsløpet i Tønsberg tidligere i år (som foregående år). Dette er et løp man selvsagt tar med seg venner på. Ei trofast venninne dukker opp hvert år, og i år hadde ho med både risottoris og en flaske med bobler i. Rett fra det store utlandet retten kommer fra. Yey!
Risotto er egentlig en forrett, men jeg pleier stort sett å lage det som en hovedrett. Den er også fin å bruke som en rett på f.eks koldtbordet. Det meste av fyll fungerer fint til risotto. Jeg liker best noe som gir tyggemotstand, og noe som er litt sprøtt og friskt.


Risotto


Kraft
1 ss buljongpulver (Lantbuljong fra Rene Voltaire)
1 ss tørka persille
2 dl tørr cava/hvitvin
5 dl vann
1,5 dl eplesaft

Bland ingrediensene og kok opp.

Ris
3 dl risotto ris
1 rødløk
1 hvitløk uten fedd
Olje

Hakk løk og hvitløk, og stek i litt olje i en panne med høye kanter. Ha i risen og vend godt. Ha deretter i et par øser med kraft, rør om, og la det hele koke inn. Når væsken er kokt inn, ha i et par øser til med kraft. Fortsett slik til risen er klar, det kan tar om lag 30 minutter.

Fyll
2 store sjampinjonger
3 aromasopp
3 ss soltørka tomater i biter
1-2 gulrøtter i skiver
200 gr Gran Chorizo Wheaty + chilipulver, paprikapulver, salt og pepper.
ca 4 cm purre, hvit del
ca 2 gode never med frisk bladpersille og basilikum
18 sukkererter

Del sopp i skiver, og stek i litt olje i en panne. Del chorizopølsa i biter. Når soppen er ferdig, ta den ut av stekepanna, ha i mer olje og stek pølsa. Dryss krydder over pølsebitene og bland godt. Skrell gulrøtter, og del i biter. Hakk opp purre og krydder. Rens sukkerertene og del i to.

Når risen er ferdig, ha i gulrøtter, soltørka tomater, pølse og sopp. Når grønnsakene er blitt litt møre, ha i resten av fyllet, og du har en rett klar for servering.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar