fredag 20. mars 2015

Baba ganoush (auberginedipp)

Auberginer er en knallfin grønnsak, og noe vi burde spise mer av. Selvfølgelig fordi det er sunt, men mest av alt fordi det smaker så godt! Jeg bruker aubergine veldig mye, både til å lage auberginebacon, og ikke minst Moussaka. Noe som virkelig får fram det digge med aubergine er god gammeldags dipp. Her har jeg gått for den libanesiske varianten som heter Baba Ganoush. Den brukes til småretter (som på  libanesisk heter det meze), og brukes til å dyppe pitabrød i. Oppskrifta er en klassiker, og du vil finne et utall varianter over samme tema om du googler litt. Jeg har lista opp omlag hvor mye jeg bruker av hver ingrediens, men man burde alltid smake til dippen slik at den blir perfekt.  
Baba Ganoush er også godt til rå grønnsaker. Dippen er også nydelig som tilbehør til diverse middagsretter. Her er det bare å bruke fantasien.  

Baba Ganoush

2 auberginer
3 ss tahini
4 ss lime eller sitronsaft
0,5 stor hvitløk uten fedd, ,pressa eller finhakka
2 ss olivenolje
1 neve frisk bladpersille, hakket
Salt & grovmalt pepper

Prikk hull i auberginene med en gaffel, og stek de på 200 grader i ca 1- 2 timer i stekeovnen. Eller du kan grille den, tar kortere tid. Auberginene er ferdige når de har ramlet sammen, blitt myke og litt skrukkete.
Del den ferdig stekte auberginen i to. Skrap ut innmaten og ha det hele opp i en food processor. Bland inn resten av ingrediensene, og kjør alt sammen til en glatt og fin masse. Smak til med mer av f.eks tahini, lime, salt, pepper eller persille. 
Legg auberginedippen i en bolle. Pynt gjerne med olje, persille og pepper.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar