tirsdag 24. februar 2015

Krutonger med hvitløk og urter

Vi kaster mat for millioner av kroner hvert år. En av matvarene jeg vil tro det kastes mye av er halvgammelt brød. Tørre skiver er vel kun fristende dersom du akkurat har avslutta en intens 3 ukers sultekur. Heldigvis finnes det opptil flere muligheter for å få brukt opp gammelt brød uten å lide. Man kan for eksempel bruke brødristeren, eller ostesmørbrødjernet til å lage digge delikatesser. En annen favoritt er å lage krutonger. Man kan bruke alle slags type brød til å lage krutonger, men jeg ville nok ikke servert de groveste typene på fest. 

Krutonger

14 brødskiver i varierende størrelse
0,5 hvitløk uten fedd, pressa eller finhakka
0,5-1 ts salt
0,5-1 ts tørka estragon og persille
3 ss olivenolje

Skru ovnen på 220 grader. Skjer av skorpene på skivene, og del resten i passende biter. Bland samme krydder og olje. Ved brødbitene godt i oljeblandinga. Dekk et stekebrett med bakepapir, og legg brødbitene utover brettet. Stekes i ovnen i omlag 10 - 15 minutter. Pass godt på slik at krutongene ikke blir brent. Oppbevares i et glass med tett lokk når de har blitt kalde.

Hva kan du så bruke krutongene til? De er nydelige i salat, og r et utmerket som en liten snacks/forrett sammen med balsamico. 


Krutonger dyppet i god balsamico er en deilig snack!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar