mandag 5. mai 2014

Søtpotet gryte med ris og salat

Det har vært mye kake, frokost og dessertoppskrifter i det siste. Jeg har faktisk spist middag hver dag, men vært litt sløv med å skrive opp ingrediensene dessverre. Her er i allefall endelig en middagsoppskrift på en deilig gryterett med søtpotet, og mye annet godt. Sausen er smakt til med snøfrisk og portvin, som gir en slags "viltsmak", ordentlig godt!
Som dere vil se har jeg ikke skrevet skikkelig mål på krydder. Jeg pleier som oftest å "slumpe" ganske mye der. Begynn med f.eks 1 ts, og ta det derfra. Det viktigste er å smake til underveis slik at du får den smaken som er perfekt for dine smaksløker.

Søtpotet gryte

1 gul løk
2 fedd hvitløk
1 rød chili
1 stor søtpotet, i biter
2 røde paprika
0,5 stor squash
1 pakke quorn strimlor + krydder
(0,5 ts røkt paprika, 2 ss soyasaus med sopp, tørka persille, paprikapulver, pepper, chilipulver)
1 pakke snøfrisk med timian og rødløk
4 dl matfløte
1 dæsj portvin
Salt, pepper, paprika pulver, timian, persille, sukkerkulør


Tin pakka med strimlor. Bland krydder sammen med litt rapsolje og ha vend inn strimlene. Har du bare vanlig soyasaus så bruk den. La blandinga stå til du skal ha dem i gryta.
Hakk løk, hvitløk og chili. Varm opp olje i en gryte og tilsett løken. Etter at løken har stekt et par minutter, ha i hvitløk og chili. Vask skrell og del resten av grønnsakene. Ha søtpotetbitene i gryta, og stek i ca 5 minutter. Ha i resten av grønnsakene, stek et par minutter og ha deretter i strimlorna, stek videre noen minutter til. Ha i krydder, snøfrisk, fløte og vin. La det hele koke til søtpotetene har blitt møre. Husk å smak til med eventuelt mer krydder underveis.


Tilbehør

Kokt ris
Tomater
Raspa blomkål
Salat
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar