torsdag 1. mai 2014

Herlig mektig sjokoladedessert!Sjokolade er en soleklar vinner i den store godterikonkurransen. I tillegg til den gode smaken, kan den også redde en dårlig dag!

I denne desserten har jeg kombinert sjokolade med silketofu* av alle ting. Høres dette noe småskummelt ut? Frykt ikke! Tofuen har ingen egen smak, men gir en flott konsistens til desserten. Ettersom tofu ikke inneholder melk, mel og nøtter er den svært anvendelig til desserter som skal passe for alle.  Uten at det går utover smak eller konsistens! Det viktigste av alt er selvsagt smaken, og den er det ikke noe i veien med.

Sjokoladedessert

240 gr kokesjokolade*
300 gr silketofu
0,5 dl skummet melk
2 ts kakaopulver
3 ss brunt sukker
1 ts vaniljeekstrakt/vaniljesukker
1ss espresso/vanlig kaffe/pulverkaffe

Smelt to tredjedeler av sjokoladen, hakk resten i biter.Ha resten av ingrediensene, utenom sjokoladen, i en food processor. Miks alt sammen til du har en glatt og fin masse.  Ha i den smelta sjokoladen og sjokoladebitene, bland godt. Smak til med eventuelt mer kakao, kaffe og sukker.
La desserten stå i kjøleskapet et par timer før servering. Da får smakene satt seg bedre, og konsistensen blir fastere.

Jeg anbefaler å servere desserten sammen med bær, for å få balansert den mektige sjokoladesmaken.

Bruk gjerne en isskje til å lage kuler for å få en mer elegant utseende på desserten.

*Sjekk at sjokoladen passer for melkeallergikere/veganere
*Tofu får du kjøpt på helsekostbutikker, "innvandrerbutikker" og av og til på helt vanlige matbutikker.
*For de av dere som ikke har et nært og godt forhold til tofu, så er altså tofu et tradisjonelt soyaprodukt med opphav i Asia, nærmere bestemt Kina. Det lages av soyamelk tilsatt et koagulerende middel som for eksempel syre (sitronsaft eller eddik). Massen som da samler seg siles, presses, kjøles og tilberedes/konserveres etter smak.
Tofu er rikt på proteiner, har et svært lavt fettnivå og den kan også brukes av melkeallergikere.
De to mest vanlige typene tofu er fast og silke. Den faste tofuen har som navnet tilsier, en fast struktur. Den er egnet til å bli skåret i terninger eller skiver og stekt, bakt eller frityrstekt. Silketofu derimot har en bløtere konsistens enn fast tofu. Den er egnet til bruk i sauser, kremer, desserter og suppe. Tofu smaker ingenting, og er derfor helt ypperlig til marinering (kilde Wikipedia).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar