Knekkebrød
25 gr linfrø25 gr sesamfrø
150 gr havregryn
100 gr gresskarkjerner
1 ts salt
0,5 ss fiberhusk*
3 dl vann
Bland de tørre ingrediensene og ha i vann. La røra svelle ca 5 minutter. Finn fram et stekebrett og legg på et bakepapir. Hell ca 0,5 ts olje over bakepapiret og smør olja godt utover. Dette forhindrer at knekkebrøda setter seg fast i bakepapiret.
Smør røra utover bakepapiret. Er røra vanskelig å spre utover, ha i litt mer vann. Rut opp knekkebrøda med en kniv/pizzahjul. Stekes midt i ovnen på 200 grader varmluft i 30 - 40 minutter.
Ta ut stekebrettet, og skru ned varmen til 100 grader vanlig ovn. Skjær så på nytt opp knekkebrøda i ruter, brekk de deretter opp, og legg dem opp ned på bakepapiret. Ha stekebrettet med knekkebrøda på inn i ovnen igjen, og la dem tørke i 1 time. De kan godt tørke to timer også, se an hvor god tid du har. Jo lengre de er i ovnen, jo sprøere og litt hardere blir de.
Det gjør ikke noe om ikke ovnen har avkjølt seg helt ned til 100 grader når du setter knekkebrøda tilbake i ovnen til tørk. Avkjøles på rist. Oppbevar knekkebrøda i et lufttett glass.
Ettersom knekkebrøda stekes på varmluftsovn kan du godt steke flere brett samtidig.
*Fiberhusk er et bindemiddel som består av knust Psyllium frøskall. Dette brukes i vanligvis i glutenfri bakst. Fiberhusk finner du i en gul pakke i de fleste matbutikker, enten i hylla for spesialvarer eller sammen med melproduktene. Dersom du dobler knekkebrøddeigen, trenger du ikke doble mengden fiberhusk.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar