mandag 17. mars 2014

Knekkebrød

Deilige tynne sprø knekkebrød! Smaker knall både med og uten pålegg, jeg spiser de ofte som snacks. Denne deigen holder til en stekeplate.

Knekkebrød

25 gr linfrø
25 gr sesamfrø
150 gr havregryn
100 gr gresskarkjerner
1 ts salt
0,5 ss fiberhusk*
3 dl vannBland de tørre ingrediensene og ha i vann. La røra svelle ca 5 minutter. Finn fram et stekebrett og legg på et bakepapir. Hell ca 0,5 ts olje over bakepapiret og smør olja godt utover. Dette forhindrer at knekkebrøda setter seg fast i bakepapiret.
Smør røra utover bakepapiret. Er røra vanskelig å spre utover, ha i litt mer vann. Rut opp knekkebrøda med en kniv/pizzahjul. Stekes midt i ovnen på 200 grader varmluft i 30 - 40 minutter.
Ta ut stekebrettet, og skru ned varmen til 100 grader vanlig ovn. Skjær så på nytt opp knekkebrøda i ruter, brekk de deretter opp, og legg dem opp ned på bakepapiret. Ha stekebrettet med knekkebrøda på inn i ovnen igjen, og la dem tørke i 1 time. De kan godt tørke to timer også, se an hvor god tid du har. Jo lengre de er i ovnen, jo sprøere og litt hardere blir de.
Det gjør ikke noe om ikke ovnen har avkjølt seg helt ned til 100 grader når du setter knekkebrøda tilbake i ovnen til tørk. Avkjøles på rist. Oppbevar knekkebrøda i et lufttett glass.

Ettersom knekkebrøda stekes på varmluftsovn kan du godt steke flere brett samtidig.

*Fiberhusk er et bindemiddel som består av knust Psyllium frøskall. Dette brukes i vanligvis i glutenfri bakst. Fiberhusk finner du i en gul pakke i de fleste matbutikker, enten i hylla for spesialvarer eller sammen med melproduktene. Dersom du dobler knekkebrøddeigen, trenger du ikke doble mengden fiberhusk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar