fredag 23. oktober 2015

Tomatbrødrull

Fersk brødmat og gjærbakst er uovertruffent. Det kan ikke gjentas for ofte, veien til lykken er fylt med gjærbakst! Dette rullebrødet er en klassiker jeg har kommet tilbake til de siste tjue åra (herregud nå følte jeg meg gammel. Jammen bra jeg begynte å bake i en alder av 5... kremt). Nuvel.
Oppskrifta under gir 2 brød og er et must når du skal ha gjester, serverer suppe eller på koldtbordet. Tomatpestoen som er brukt til fyll finner du her. Orker du ikke å  lage pesto kan dette selvsagt kjøpes, eller du kan bruke en god oliventapenade. Eller du kan være spinnvill og kun bruke ost og urter.

Vil du ha en melkefrivariant bytter du ut melk med vann, eller soya/havremelk og bruker en vegansk ost. 

Tomatbrødrull

150 gr siktet rugmel
100 gr havrekli
400 gr hvetemel
2 ts tørrgjær
1 ts salt
2 ss olivenolje
3 dl skummet kulturmelk
2 dl vann
Friske urter (basilikum og bladpersille. Eller andre urter du liker).
Västerbottenost (eller annen ost med god smak)
Sesamfrø

Bland mel, gjær og salt i en bakebolle. Ha i vann, olje og kulturmelk i bollen sammen med melblandinga. Elt godt. Dekk bakebollen med plast og et kjøkkenhåndkle, og la deigen heve i ca. 45 minutter eller til den har hevet til dobbel størrelse). Skrap deigen ut av bakebollen når den er ferdig hevet. Kna godt, og del deigen i 2. Kjevle ut deigklumpene til tynne rektangel. Smør på tomatpesto, strø over ost, frisk basilikum og bladpersille. Rull deigen sammen. Etterhev godt. Før steking pensles rullebrødet med vann, og strø over sesamfrø.
Brødene stekes på midterste rille på 250 grader i omlag 15 minutter. Avkjøles på rist, men bør serveres mens brødet fremdeles er varmt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar