søndag 27. januar 2013

Knekkebrød

Å lage knekkebrød selv er en ganske enkel prosess. Det tar litt tid ettersom de skal steke lenge, men man kan jo finne på noe gøy i mellomtida.

Slik jeg lager knekkebrøda blir de ikke så veldig sprø, de ligner vel egentlig mer på briks. Dersom du ønsker sprøere knekkebrød så kan du la de få steke litt lengre. 


Knekkebrød

2 dl gresskarkjerner
2 dl solsikkefrø
1 dl havregryn
1 dl knuste linfrø
0,5 dl sesamfrø
0,5 dl quinoaflak
1 ts salt
3-4 dl vann
1,5 ss fiberhusk

Bland alle ingrediensene i en bolle og la røra svelle i 5 minutter. Smør røra ut på et bakepapirkledt stekeplate. Stek knekkebrøda midt i ovnen på 150 grader varmluft 45 minutter. Ta ut brettet og rut opp passende stykker med et pizzahjul/kniv. Snu knekkebrøda så de ligger opp ned, og stek videre på 50 grader i 30-60 minutter. Avkjøles på rist.


Kun godsaker som frø og gryn gjør denne oppskrifta supersunn

Knekkebrøda smaker godt med blå castello og hjemmelaget sjokoladepålegg


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar