fredag 4. april 2014

Marmorert banankake med sjokolade og et hint av salt!

Marmorkake, smak på ordet og kjenn gufset fra fortida. Vel, gufs var nok å ta litt hardt i, for hvem liker ikke marmorkake? En enkel og grei formkake som har blitt "pimpet" opp med mønster. Dette er gjerne kake nummer to man lærer å lage. For som alle veit, det er rimelig avansert å blande kun halvparten av kakedeigen med kakao. Nei, marmorkake er ikke noe å kjimse av - den inneholder tross alt både mønster og god smak!



Dette er en oppskrift som i USA kalles for "bananabread", og er en perfekt måte å kvitte seg med overmodne bananer på. Hvorfor ordet brød har blitt involvert er jeg litt usikker på, de fleste oppskrifter er ganske generøse med både sukker og sjokolade. Jeg har faktisk laget min med grovt mel og havregryn, men å kalle det et brød er fremdeles å ta hardt i. En litt mindre usunn kake er det absolutt, så her er det bare å spise i vei. Tror faktisk nesten man blir litt slankere av å spise den faktisk....

Marmorert banankake

3 bananer
175 gr eplesyltetøy
2 ss rapsolje
2 ss rørsukker
2 dl sammalt hvete finmalt
2 dl store havregryn
2 ts vaniljeekstrakt/sukker
1-2 ts kanel
1 ts bakepulver
1 plate mørk sjokolade, hakket
1 ss kakao
1 ts Maldon salt

Mos bananer, ha i resten av ingrediensene utenom kakao og salt. Bland godt.Rør forsiktig inn saltet med slikkepott. Del deigen i to og bland inn kakao i den ene delen. Kle en kakeform med bakepapir. Begynn med den lyse deigen i bunn, ha i sjokoladedeigen, og avslutt med den lyse. Trekk en gaffel gjennom deigen i forma et par ganger. Stekes på 200 grader i 1 time.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar