tirsdag 7. januar 2014

Gulrothummus

Dette er et deilig sødmefylt tilbehør til en rekke middagsretter slik som blant annet "kjøttkaker", "steik", "fylt squash" og "pølser". Og helt garantert mye annet også.

Gulrothummus

4 store gulrøtter (300 gr)
1 ss olivenolje
Salt og pepper

1 pakke kikerter (285 gr)
2 ss tahini
0,5 hvitløk uten fedd
Saft fra 1 lime
Salt, pepper, persille og paprikakrydder
Vann

Del gulrøttene opp i tynne skiver. Legg gulrotskivene i en ildfastform og ha over olivenolje, salt og pepper. Stekes på 200 grader i 20 minutter.
Når gulrøttene er ferdigstekt blandes de sammen med kikerter, lime og tahini i en food processor. Kjør maskinen til det hele har blitt til mos. Tilsett eventuelt vann for å få ønsket konsistens. Smak til med krydder og lime. Det gjør ikke noe om du får klemt ut litt av limekjøttet, det gir en fin balanse til smakene i hummusen.

Det viktigste for å unngå at smaken av kikertene overgår gulrotsmaken, er å bruke ca lik mengde gulrot og kikerter. Har du ikke tahini? Det går fint an å lage hummus uten.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar