torsdag 12. desember 2013

Havregryn og appelsin

Idéen til denne varianten av skjemat, som man skal spise med god samvittighet på en helt vanlig hverdag, fant jeg her. Det er bloggen til Lise von Krogh, og du kan lese mer om næringsverdien av måltidet der. Lise brukte blant annet grapefrukt istedenfor appelsin, og det er supergodt - men appelsin er det gjerne flere som har på liggende framme på denne årstida.

Havregryn og appelsin

4 ss havregryn
1 ts kanel
2 ss akasiehonning
5 gode ss vaniljekesam
1 appelsin

Rist havregryna i en tørr steke panne til de har fått litt farge, og begynner å lukte godt. Bland inn litt kanel og honning. Trekk panna vekk fra plata. Del opp appelsin i biter, bland det sammen med kesamen og hell havregryna over. Spis og nyt livet!

Kesamen kan byttes ut med yoghurt, biola eller is. Det siste har jeg forsåvidt ikke prøvd, men det kan umulig bli feil!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar