torsdag 28. november 2013

Karamellpudding med kremKaramellpudding er ett godt eksempel på skjemat. Den ultimate dessert som bare serveres som avslutning på middagen ved høytidelige anledninger! Perfekt på julaften, nyttårsaften og andre dager man fortjener noe digg!Som alt annet kan jo også denne desserten kjøpes ferdig, men du får mye igjen for å lage den selv. Det er slett ikke vanskelig, og resultatet blir garantert bra! Et annet godt argument, karamellpudding kan med fordel lages en dag eller to før servering, noe som skaper mindre stress på den store dagen.

Karamellpudding

300 gr sukker

9 dl melk
6 dl kremfløte
150 gr sukker
1 vaniljestang (1,5 ts vaniljesukker)

12 egg

Brun sukkeret i en stekepanne til alt har smelta. Hell sukkeret over i to kakeformer på 27x10 cm. Vend litt på formene slik at sukkeret fordeler seg på kantene også. Vær forsiktig når du gjør dette, formene og sukkeret er varmt! Sukkeret i formene må stivne før du har opp i resten av ingrediensene.
Del vaniljestanga i to, og skrap ut frøa. Ha vaniljestanga, frø, melk, fløte og sukker i en kjele og kok opp forsiktig under stadig omrøring. La blandinga avkjøle seg. Pisk sammen egg, og hell melkeblandinga over egga og rør det hele sammen. Finn fram en melsikt, og hell egg og melkeblandinga gjennom sila. Fordel den avsilte væsken over i de to kakeformene.

Puddingene stekes i vannbad på 110 grader i omlag 3 timer. Bruker du en form som er tykkere enn de jeg brukte, må du beregne litt lengre steketid.
Avkjøl karamellpuddingene, og sett de i kjøleskap når de har nådd romtemperatur.
Når karamellpuddingene er helt ferdige hvelves de over på et fat med kanter.

Server karamellpudding med pisket krem!

Bruk en kniv til å løsne karamellpuddingen fra forma

Ha fatet over forma. Snu forma og fatet slik at karamellpuddingen kan skli lett ut fra forma

Karamellpudding med masse saus til


Karamellpudding, krem og karamellsaus
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar