mandag 14. oktober 2013

Rundstykker med valmuefrøDet er ikke feil å spise rundstykkene
kort tid etter at de kommer ut fra ovnen.
Vi har vel alle lært at man bør spise grove brød og rundstykker, og holde seg langt unna de livsfarlige fine variantene. Til hverdags følger jeg dette rådet, og da går det som oftest i disse fantastiske enkle rundstykkene.
Heldigvis så oppfordrer jo kostholdsekspertene oss til å ha et variert kosthold også, og da er disse rundstykkene med valmuefrø et fabelaktig alternativ.

Rundstykkene kan spises som de er, serveres til suppe, og er et must på koldtbordet.Valmuerundstykker

50 gr smør*
2,5 dl skummet melk
1 dl vann
2 ts tørrgjær (ev. 25 gr fersk gjær)*
500 gr hvetemel
1 ts bakepulver

Olje
Valmuefrø

Smelt smør, og ha opp i melk og vann. Bland sammen de tørre ingrediensene, og ha i væske. Bland deigen og elt godt (her er kjøkkenmaskinen din venn). Dekk bakebollen med plast og et kjøkkenhåndkle, og la deigen heve til dobbel størrelse.

Del den ferdighevede deigen i to. Form hver del til en pølse. Hell valmuefrø ut på benken. Pensle deigpølsene med olje, og rull dem over valmuefrøa til det meste av deigen er dekka. Del hver pølse i passende emner (6-8 stk), og legg dem over på et bakepapirkledt stekebrett. La rundstykkene etterheve godt før steking.

Stekes i ovn på 250 grader i 10-15 minutter.

*Dersom du vil unngå melk/melkeprodukter bytter du ut smør med 1 dl olje, og melka med vann. Det fungerer kjempebra. Dersom du vil spare noen kalorier, men samtidig bevare smørsmaken kan du blande smør og olje (eller enda enklere, bruke bremykt).
*Har du litt dårlig tid kan du bruke hele posen med tørrgjær, da forkortes hevetiden ned til 30-40 minutter.

Disse rundstykkene er akkurat like gode, luftige og fine som de ser ut til!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar