torsdag 27. juni 2013

Nachos med ost og "kjøttdeig"

Enkelte dager føles det svært lite riktig med en sunn middag. Potetgull er jo da et godt alternativ. Piff opp nachosene med ost og "kjøttdeig", og du får et fantastisk velbalansert måltid.
Nachos bør spises mens man ligger lettere henslengt i sofaen og ser på noe gøy på tv (Sommeråpent anbefales ikke).

I oppskrifta har jeg brukt soya chunks. Det er en kjøttdeigerstatning, laget av tørka biter av soyamel. Her kan du lese Veganmisjonens forklaring av produktet.

Nachos

0,5 gul løk
1 rød paprika
1,5 dl soya chunks (tørka tøysekjøttdeig)
4 dl vann
Krydder (røkt paprika, paprikapulver, urtesalt, chilipulver, pepper)
2 ss tomatpure
3 ss tomatpesto
1stor pose nachos
Reven ost, gjerne västerbotten
Jalapenos

Litt tacorester dersom du har det (gulrot, paprika og kidneybønner med tacokrydder)

Hakk løk, del paprika i biter og stek grønnsakene i litt olje i en panne. Ha i soya chunks og vann, rør godt. Ha i tomatpure og pesto, smak til med krydder. (Ha i rester av tacoen fra mandag.) La blandinga koke inn, det tar omlag 15 minutter.
Strø nachos i bunnen av en ildfast form. Ha over noen skjeer med kjøttdeigblandinga, jalapenos og ost. Gjenta dette et par ganger til du har brukt opp alle ingrediensene. Strø godt med ost på toppen.
Stekes i ovn på 220 grader i 10-15 minutter.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar