fredag 10. august 2012

Sjokoladekake

Kake er godt, sjokolade er godt, altså må sjokoladekake være dobbelt så godt!
Denne oppskrifta er på en enkel, men saftig og tung sjokoladekake.

Tung sjokoladekake



200 gr smør
2,5 dl vann
4 ss kakao

Smelt smør i en kjele, tilsett vann og kakaopulver og kok opp blandinga.

3 dl sukker
4,5 dl hvetemel
1/2 ts salt
1 ts natron
2 egg
1,5 dl lettrømme
1 plate hvit sjokolade

Pisk egg lett med en gaffel, tilsett egg, sukker, mel salt, natron og rømme i kakaoblandinga. Dersom røra blir for løs, ha i mer mel. Hakk sjokoladen i små biter og tilsett i røra. Smak gjerne til med litt kaffe. Smør en springform på 24 cm med smør, og ha i røra.

Stekes i ovn på 180 grader i 20-30 minutter. Kaka kan godt være litt rå når den kommer ut fra ovnen.







Fyll

100 gr smør
6 ss melk
4 ss kakao
250 gr melis
1 ts vaniljesukker

Smelt smør i en kjele, og tilsett deretter de andre ingrediensene. Ha i mer melis dersom fyllet blir for tynt.
Fyllet skal legges på kaka mens den fremdeles er varm.

Kaka ble pynta med blåbær, bringebær og jordbær fra hagen










2 kommentarer: