lørdag 18. august 2012

En slags club sandwich

Club sandwich er jo nesten et fast innslag på de fleste kafeer. Retten skal være kalt opp etter jarlen av Sandwich. Han var svært glad i å spille kort, og tok seg ofte ikke bryet med å forlate spillebordet for å spise middag. Løsninga var da å gi ham et smørbrød som kunne spises mens han spilte.

Denne veggisvarianten ble vel så god som mye av det som serveres på diverse kaféer.

Filé og facon

40 gr bitar a la bacon (rester etter middag tidligere i uka. Se her for forslag til  marinering).

3 filéer Quorn
1 ts rapsolje
0,5 ts smør
Salt, pepper og chilipulver
Tin filéene. Stek de deretter i en blanding av olje og smør til de har blitt gjennomvarme og fått farge. Smak til med salt, pepper og chili. Tilsett bitar à la bacon på slutten av steketida.

Dressing

1,5 ss lett majones
4 ss mager kesam
0,5 hvitløk uten fedd
Salt & pepper
Bland ingrediensene og smak til med salt og pepper.

Pesto

2 ts Genovese pesto mix
2 ts vann
1 ts olivenolje
Bland pestomiksen med vann og olje etter anvisning på glasset.

Tilbehør

2 tomat
1/3 agurk
Crispi salat
3 skiver Fransk landbrød

Vask og rens grønnsakene. Riv av salatblader, og del agurk og tomat i skiver. Rist brødet.

 Legg brød, dressing, grønnsaker, filéene, bitar av bacon lagvis. Stikk en trepinne (eller som i dette tilfellet en fonduegaffel) gjennom smørbrødet slik at det holder seg på plass. Pynt med pesto rundt smørbrødet.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar