mandag 8. september 2014

Sjokoladekake med sjokoladebiter

Når man er på ferie, så hender det jo at shopping står på programmet. Noen benytter da anledningen til å kjøpe en ny fingerbøll til samlingen, noen artige krus og håndklær med trykk fra feriedestinasjonen, eller man kjøper ting til kjøkkenet. Jeg er i den siste gruppa. Derfor er jeg nå den stolte eier av en fin kakeform, som gir en lekker utseende på kaka uansett ferdighet. Slikt får man som kjent aldri nok av, aldri!
Hva gjør man  så med kakeforma med en gang man har kommer hjem? Jo, baker kake selvsagt. Deilig saftig kake, sjokoladekake!

Sjokoladekake 

200 gr smør, romtemperert
2,5 dl sukker
5 egg
1,5 dl hvetemel
2 ts bakepulver
150 gr kokesjokolade

 125 gr kokesjokolade

Del 150 gr med sjokolade i biter og smelt over vannbad. Rør sukker og smør godt sammen, rør inn et og et egg omgangen. Ha deretter i mel og bakepulver og den smelta sjokoladen. Hell kaka over i en smurt form*. Stekes i ovn på 180 grader i omlag 50-60 minutter.
Når kaka er ferdig stelt, hell den mens den er varm over på et fat. Legg fatet på toppen av kakeforma, og snu. Hakk opp sjokolade og strø over kaka, den smelter med en gang. Bruk evt en kniv til å smøre sjokoladen ut der det trengs. Avkjøl kaka og spis når den har blitt kald. Den blir veldig god dagen derpå.

*har du ikke en 2 liters høy form, så lag halv deig, og en form på 22 cm i dm. 


Skulle så gjerne ha skrytt på meg at formen på kaka skyldes knivferdighetene mine.

Varm, saftig sjokoladekake med smelta sjokolade på toppen.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar