lørdag 27. september 2014

Pølseform med estragon

Jeg er en stor fan av hverdagsmat, det er tross alt flest hverdager, og da fortjener vi noe godt å spise også! Spør du meg, så finnes det ikke noen motsetninger mellom hverdager og god mat. Mye god mat er billig, lettlaget, kjapt og enkelt. Dagens rett er en god gammeldags pølseform med gratinert ost. Det tar ca. like lang tid å lage som en grænnis. Pølseform er jo noe som alle synes er godt, og det er heller ingen katastrofe om ikke oppskrifta følges til punkt og prikke. Faktisk så er oppskrifta basert på en Grete Roede oppskrift, men den er ikke like gørr som maten man vanligvis forbinder med slankedronninga.

Jeg har brukt en røkt vegetar pølse fra Astrid och Aporna, som er et svensk merke vi foreløpig ikke får kjøpt i Norge. Har du mulighet for å "harryhandle" er dette et produktmerke du virkelig bør prøve. Produktserien er vegansk, velsmakende og har morsomme etiketter.
Du kan selvsagt bruke hvilken som helst pølse du liker, men bruk gjerne en med røkt smak for å få den lille ekstra piffen. Alternativ til pølse kan være røkt tofu.

Pølseform med estragon

250 gr røkt p*lse fra Astrid och Aporna
2 gule løk
1-2 fedd hvitløk
2-3 epler revne
1 gulrot, revet
2 ss grov sennep
2-3 ss chilisaus
2 ts tørka estragon, eller en god neve friske
0,5 squash
100 gr reven ost*

Del pølsa i skiver og stek de i litt olje i en stekepanne til pølsebitene har fått skorpe på hver side (da får du litt mer tyggemotstand). Legg skivene over i en ildfastform. Hakk løk og hvitløk og la det surre i litt olje til løken har blitt myk og blank. Tilsett revet eple, chilisaus og estragon. Bland godt og la det surre noen minutter i panna. Hell deretter innholdet i panna over pølsene. Del squash i skiver, og legg over eple- og løkblandinga. Strø ost på toppen. Retten skal steke i ovnen på 210 grader i omlag 20 minutter.

Har du en mindre ildfastform så kan du legge to lag med pølser, der løkfyllet ligger i midten.
Det meste kan serveres til pølseforma, noen forslag er; kokt brokkoli, pasta, salat, revne gulrøtter.

*osten avgjør om du får en vegansk rett eller ikke.

2 kommentarer:

  1. Ser digg ut! Har ennå til gode å smake Astrid ape p*lse! Wrrrr!

    SvarSlett
    Svar
    1. Da har du noe å glede deg til!:) Håper merket snart kommer hit også!

      Slett