onsdag 23. juli 2014

Rabarbrakake


Hva gjør man med den massen som blir igjen etter å ha laget rabarbrasirup? Man lager selvsagt kake! Dette er den perfekte sommerkake, og pynt gjerne med friske bær for å fullføre sommertemaet.

Rabarbrakake

3 egg
1 god dl sukker
70 gr eple/pæresyltetøy (alternativt smør eller olje)
1 dl skummet melk
3 dl siktet hvetemel
1 ts bakepulver
saft fra 1/4 lime
Rabarbramasse og kanel

Visp egg og sukker til eggedosis. Ha i syltetøy og melk, sikt inn mel og bakepulver. Smak til med limesaft.
Smør en rund springform på 24 cm. Hell 2/3 deler av kakedeigen opp i forma, ha i rabarbramassen og strø kanel over. Hell over resten av kakedeigen. Stek kaka på 175 grader i ca. 40 minutter.



En deilig kake pynta med bringebær, blåbær og melis.

2 kommentarer:

  1. Denne rabarbrakaka så deilig ut! Jeg prøvde meg også for en tid tilbake og den ble... tørr som en fyrstekake... God på smak, men krevde litt væske ved siden av ja :P Får prøve din neste gang ;)

    SvarSlett