Auberginebacon og grilla pizza
Det er sommer, og grillen brukes så ofte det er mulig. I år har vi investert i en pizzastein til grillen, noe som viste seg å være et godt kjøp. Bunnen blir sprøere, og grilling gjør jo det hele ekstra moro.![]() |
Sprø, salt deilig auberginebacon. Det mørke skallet kan gi illusjon av at det er litt svidd, men det er det heldigvis ikke. |
Auberginebacon kan brukes til alt mulig, denne gangen hadde jeg det på pizza. Gjesten den dagen mente det smakte mye bedre enn bacon. At ho i utgangspunktet ikke er superbegeistra for bacon er en mindre detalj! Jeg lover, det er kjempegodt!!
Auberginebacon
1 aubergine + salt![]() |
Marinert aubergine klar for ovnen |
2 ts grovmalt pepper
1 ts salt
2 ss soyasaus med sopp
1 ts agave sirup
1 ts paprikapulver
1 ts chiliflak
3 dråper sukkerkulør
3 ss rapsolje
Del aubergine i 4 på langs. Salt aubergineskivene og legg dem i et dørslag med noe tungt på toppen slik at væsken i grønnsaken blir skilt ut. La det ligge i ca 20 minutter. Skyll av saltet, og tørk med kjøkkenhåndkle.
Bland sammen krydder, olje og soyasaus. Smak til med evt. mer krydder. Del auberginen i biter, og legg dem i krydderblandinga. La den stå i 20-30 minutter slik at krydderet trekker skikkelig inn. Stek på 230 grader i 15 - 20 minutter. Rør om underveis og pass på at bitene ikke blir svidd. De skal få farge.
Pizzadeig
6 dl hvetemel3 dl sammalt hvete finmalt
1 ts salt
50 gr tørrgjær
1 ts oregano
1 ts basilikum
3 dl vann
Bland mel, salt, gjær og krydder. Ha i olje og vann og elt godt. La heve i 30-45 minutter.
Når deigen er ferdig heva, ta den ut av bollen og kna den med litt mel på benkeplata. Del deigen i to. Kjevl ut deigene. Ha på fyll. Grilles på høy varme i ca 15 minutter. Alternativt stekes i ovn på 230 grader i ca 20 minutter.
Fyll, en variant av denne tomatsaus med estragon, rødløk, stekt sopp, squash, paprika, oliven, auberginebacon og ost.
![]() |
Pizza med fyll og ost. |
![]() |
Grilla pizza klar til å gjøre dagen komplett. |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar