torsdag 6. november 2014

Vafler


Alle liker vafler, utenom meg - da jeg var barn. Ja, jeg var et rart barn. Som voksen har jeg heldigvis kommet på bedre tanker. Vafler er jo nærmest Norges nasjonalrett, og det er vanskelig å ikke spise en plate eller to for mye! Dette er en oppskrift på gode grove matvafler. Det vil si at de er laget med mye grovt mel, og derfor fint kan erstatte brød til både frokost og lønsj. I tillegg er smør/olje byttet ut med usukret eplesmos.

Grove vafler

2 egg
1 dl havregryn
1 dl sammalt hvete finmalt
2 dl hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts salt
4 ss eplesyltetøy (evt smør eller olje)
2 dl skummet melk
2,5 dl skummet kulturmelk
1 dl vann

Pisk egg, ha i skummet melk, vann og det tørre, bland godt. Spe med skummet kulturmelk. La røra svelle i ca 30 minutter før steking. Smør (om det trengs) et vaffeljern og begynn stekinga.